Øk salget med filmmarkedsføring, del 1: Tre typer filmer

Øk salget med filmmarkedsføring

Det er ikke alltid enkelt å forklare i tekstform hvordan et produkt egentlig fungerer, eller hva tjenesten du tilbyr kan løse for kunden. På nettsider og sosiale media er det eksempler hvor store tekstmengder, på tross av gode intensjoner, skremmer bort mulige kunder.

Det overrasker oss ikke at filmer på nettet øker kraftig. I en tid hvor du bombarderes med budskap dagen lang, er visualisering av tekst noe å foretrekke. En film på korte 15 sekunder kan være det du trenger for å få frem budskapet, vel og merke hvis du tar de riktige grepene i produksjonen.

Vi skal gjennom tre artikler gi deg tipsene i hvordan du blir god på filmmarkedsføring. Den første artikkelen forklarer deg de ulike filmkategoriene. Den andre om hvordan du utarbeider en god filmstrategi, og den tredje hvordan du best utnytter Youtube-funksjonene. 

 

Tre kategorier filmer

Filmproduksjon dekker mange begreper og kan virke komplekst for nybegynnere. For å gjøre det oversiktlig deler vi filmproduksjonen i tre kategorier:

  • Læring
  • Konvertering
  • Emosjonell

1. Læringsfilm – mottakeren skal øke kunnskapen

En læringsfilm er akkurat slik du forstår det. Mottakeren skal øke kunnskapen og dette kan være:

  • Introduksjon av programvare den nye kunden får tilsendt straks kjøpet er gjennomført.
  • Kjøreskole som forklarer hvordan du blir god på lukeparkering. Denne type film styrker både troverdighet og merkevare, fordi den ikke relateres til en unik tjeneste.

2. Konvertingsfilm – mottakeren skal gjøre en konkret handling

Denne type film skal få mottakeren til å utføre en konkret handling som:

  • Kjøpe et produkt.
  • Laste ned en pdf-fil.
  • Abonnere på et nyhetsbrev.
  • Booke et salgsmøte.

Det er viktig å følge opp resultatene som filmen gir, og gjøre endringer på denne hvis de samme resultatene uteblir. Hva du kan gjøre skal vi forklare i del 3 i denne artikkelserien.

3. Emosjonellfilm – mottakeren skal få frem følelsene

Følelsesspekteret er stort og med denne type film har du mye å spille på. Dette kan være:

  • Medfølelse
  • Glede
  • Sinne
  • Uro
  • Lykke

En slik film er også den vanskeligste å produsere bra, men du blir belønnet godt om du får det til. Grunnen til dette er at når følelsene dine aktiveres har du lettere for å reagere, og sjansene for konvertering øker.

Trolig får du også organisk spredning (ikke-kjøp) spredning av filmen din i sosiale medier fordi mange deler filmer som “rører hjertet vårt”. Dette gir resultater i form av at merkevaren din styrkes. 

 Drømmen om nettbutikk starter med et norsk domenenavn .NO-domene kun 9 kr/stk

Hva skal til for å lykkes? Vi gir deg 6 tips.

1. Ikke vær redd for å dele kompetansen din for det styrker merkevaren til syvende og sist

2. Produser filmer på jevnlig basis

3. Sett deg  godt inn i tankesettet i en kjøpssituasjon for en potensiell kunde

4. Produser korte filmer
Den siste nytt fra Facebook er at de prioriterer produktfilmer som er kortere enn 15 sekunder. Selskapets egne undersøkelser viser at millennials-generasjonen faller fra når filmen har passert 5,7 sekunder.

5. Utarbeid et kort og konsist budskap
Følger du den nye “standarden” til Facebook har du ikke mye tid på deg. Vi anbefaler at du viser logo og hovedbudskap i løpet av de tre første sekundene. Husk at den utålmodige mottakeren bombarderes med budskap dagen lang, og sjansen er stor for at filmen din velges bort.

6. Driver du nettbutikk er det lett å tipse om det som er logisk til produktene du selger
Hvis du ser på målgruppen i et større perspektiv vil du oppdage mange gode filmprosjekter. La oss hjelpe deg på vei med noen eksempler:

  • Selger du ammetillegg er de fleste spørsmål om barn interessant, fordi målgruppen er i en tilværelse der man ønsker det beste for barnet sitt.
  • Driver du sportsbutikk kan du produsere filmer hvor du tester ut skisteder og gir råd om fjellvettregler.

Vi håper artikkelen har gitt deg motivasjon og innsikt i filmmarkedsføring. I neste artikkel vil du lære om hvordan du utarbeider innholdsstrategi og andre gode tips. 

 

Artikler som skiller deg ut fra den grå massen:

Kom i gang med et moderne webhotell fra kun 9 kr/mnd

 

Denne artikkelen ble første gang publisert på Loopias svenske nettside og er tilrettelagt for det norske markedet. Artikkelen er skrevet av Carl-Henrik Bronäs som er grunder av Onlinevideobyrået Stockholm Media Factory, og en kjent Onlinevideo Specialist.

 

 

Del dette innlegget:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi er her for deg hver eneste dag

Hvis du trenger hjelp, er vårt prisbelønte supportteam tilgjengelig hele året for å svare på spørsmål via telefon, e-post, chat og sosiale medier.

Kontakt oss