Andelen nordmenn som bruker mobilen til å surfe på nettet øker stadig. I følge Statistisk Sentralbyrå mobilsurfer 85% av den norske befolkningen daglig. Dette setter krav til deg som driver virksomhet.
Målgruppen din forventer å kunne gjøre akkurat det samme med mobilen som med pc’en. Google forventer akkurat det samme. De gir virksomheten din dårligere rangering i søkemotoren om du ikke har mobiltilpassset nettsiden. Noen av kravene Google stiller deg er:
- Nettsiden laster ned innholdet raskt
- Navigasjonen er brukervennlig
- Unngå zooming for å se hele innholdet
- Leservennlig skrift på liten skjerm
- Unngå tredjepart programmer som ikke fungerer på mobil
Det hjelper lite om du har jobbet grundig med SEO-optimalisering for nettsiden din tidligere. Konkurrentene dine som har mobiltilpasset nettsiden vil uansett få høyere rangering enn deg. Hvilken konsekvens får det for deg? Svaret er kundeflukt.
Selv om du ikke har mobiltilpasset nettsiden ennå skal du ikke fortvile. Loopia har løsningen med produktet sitt Loopia Sitebuilder der du enkelt mobiltilpasser nettsiden din. Vi gir deg gode råd i denne artikkelen for hva som skal til for mobiltilpasse nettsiden.
1. Mobiltilpassede felttyper – slik gjør du
Det virtuelle tastaturet på mobiltelefoner kan tilpasses i ulike former. Driver du nettbutikk kan du aktivere funksjonen hvor tastaturet forstørres når kunden din skal taste inn kortinfo. Kjekt ikke sant? Sjekk linken for hvordan du får dette til.
» Slik skaper du mobiltilpassede felttyper
2. Responsive tabeller – her er to varianter
En utfordring med mobiltilpassede nettsider er å skape leservennlige tabeller. Utfordringen er å designe en tabell som fungerer på ulike mobiler og nettlesere. Vi har løsningen for hvordan få til dette.
» To brukervennlige responsive tabeller
3. Mobiltilpasset meny – slik får du til dette
Ikke nok med at tabeller er en utfordring, men en mobiltilpasset meny er også krevende å få til. Mange mobiltelefoner har små skjermer som gjør det vanskelig for brukeren å navigere på nettsider som ikke er mobiltilpasset. Ofte må man zoome inn på skjermen eller vende mobilen til siden for å bruke menyen. Dette bør brukeren din slippe å oppleve. Vi har to løsninger for å skape bedre brukeropplevelser med menyer:
- En vertikal løsning, populært kalt “hamburgermeny”, som anvendes på nesten alle nettsider.
- En horisontal løsning.
» Slik setter du opp en mobiltilpasset meny
4. Loopia Sitebuilder – kjapp og enkel mobiltilpasset design
Som et av Nordens største webhotell har Loopia lang erfaring med utvikling av webløsninger. Vårt populære nettsideverktøy Loopia Sitebuilder er utviklet for at du uten forkunnskaper skal kjapt og enkelt designe nettside. Verktøyet inneholder flere responsive designmaler som tilpasser nettsiden din automatisk etter hvilken enhet som brukes. Synes du dette virker interessant tilbyr vi deg å teste Loopia Sitebuilder gratis i en periode.
Prøv Loopia Sitebuilder gratis og kom i gang med responsiv nettside
5. Design en hjemmeside med verdens største publiseringsverktøy – WordPress
Det er ikke uten grunn at WordPress har mange millioner brukere verden over. De fleste WordPress-temaene er responsive og tilpasser seg etter enhetene som brukes. For å skape en mobiltilpasset nettside i WordPress trenger du å installere verktøyet. Velge et responsivt design og fylle deretter på med tekst, bilder og mediafiler.
WordPress er faktisk lettere enn du tror. Trenger du allikevel gode råd har Loopia sin egen populære WordPress-skole der du finner masse gode tips.
Kom i gang med WordPress hos Loopia
Trenger du hjelp med å mobiltilpasse nettsiden din?
Loopia har over 3000 partnere. Mange av disse er webbyråer som kan hjelpe deg med å mobiltilpasse nettsiden din. Send en e-post til forhandler@loopia.no så hjelper vi deg med å finne rett webbyrå.
Én kommentar til «85% mobilsurfer daglig – her er fem tips til deg som vil mobiltilpasse nettsiden din»