5 enkle tips som gjør deg til en stjerne på LinkedIn

linkedinLinkedIn er en sosial kanal som kalles det “professjonelle nettverket” og fungerer som et slags treffpunkt for jobbsøkende og arbeidsgivere der de f eks kan finne ny jobb eller rekruttere ansatte. LinkedIn fungerer også som et slags forum der du som privatperson kan ta opp igjen kontakten med tidligere kollegaer, klassekamerater, etc.

Som næringsdrivende kan du ha stor nytte av et eget LinkedIn-konto, om du skulle ha behov av å rekruttere, kommunisere med kunder, overvåke konkurrenter eller spre din ekspertise ved å dele verdifulle tips og råd.

5 tips som gjør deg til en stjerne på LinkedIn

1. Lag en firmaside
Start med å skape en firmaside på LinkedIn ved å gå inn på Interesser > Firmaer > Skape (den gule boksen i høyre kolonne). Fyll på med bilder, firmainformasjon, kontaktopplysninger, mm og begynn deretter å publisere innlegg.

2. Markedsfør bedriften din
Publiser med jevne mellomrom innlegg som innholder noe slags form for verdi for kundene dine og bland mellom vanlige tekstinnlegg, bilder, lenker, YouTube-videoer, mm. Om du vil er det mulig å sponse innleggene dine slik at de får større utbredelse. La gjerne de ansatte bli ambassadører ved å oppmuntre dem til å like og dele innhold som publiseres på firmaets LinkedIn-side.

3. Benytt LinkedIn for å kommunisere med kundene
Still spørsmål for å engasjere følgere og oppmuntre til diskusjon i kommentar-flowet. Ha et øye på ditt LinkedIn-flow og svar på  eventuelle spørsmål som kommer inn.

4. Eksperimenter deg frem med ulike typer av innhold
Prøv ulike metoder og typer av innhold til du kan se hva som fungerer for nettopp din målgruppe. Bland og miks underholdende innlegg med informative og inspirerende innlegg og analyser senere hva som gir størst trafikk og engasjement.

5. Analyser og optimer publisert innhold
I LinkedIn’s statistikktjeneste kan du få et overblikk av hva som fungerer for dine følgere av når det gjelder tidspunkt, engasjement, rekkevidde, følgertrender, o.l. Se over statistikken og optimer innlegg deretter.

Tips! Har du valgt å kun publisere på hverdager? Tenk på at engasjementet på LinkedIn er også stort om helgene. Så her gjelder det at du prøver deg frem for å se hva som fungerer for akkurat dine følgere.

Følg Loopias blogg for å lær deg mer om sosiale medier »

Del dette innlegget:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi er her for deg hver eneste dag

Hvis du trenger hjelp, er vårt prisbelønte supportteam tilgjengelig hele året for å svare på spørsmål via telefon, e-post, chat og sosiale medier.

Kontakt oss