68% kommuniserer via e-post – slik skaper du en proff e-postadresse for virksomheten din

E-post som kommunikasjonsmiddel har ikke minsket til tross for sterk vekst i bruken av sosiale medier. Dette i følge Statistisk sentralbyrå årlige rapport Norsk mediebarometer. Hele 68% av den norske befolkningen bruker e-post daglig, og andelen økte med 5% sett i forhold til 2014.

At 2 av 3 nordmenn bruker e-post daglig viser hvor viktig det er for virksomheter å ha en e-postadresse som skaper identitet gjennom å synliggjøre selskapsnavnet. Folk forventer å finne e-postadressen på nettsider, trykte publikasjoner, visittkort og sosiale media. Virksomheter som bruker gratis e-posttjeneste kan bli oppfattet som mindre seriøs enn de som bruker firmanavn i e-postadressen. En årsak er at mange svindlere og spamutsendere bruker gratis e-posttjenester i sin virksomhet.

Slik skaffer du en proff e-postadresse med domenenavn

For å opprette e-postadresser som gir et seriøst uttrykk anbefaler vi dette. Registrer et domenenavn som stemmer overrens med selskapsnavnet ditt. Hvis firmaet ditt heter abc123 registrere du domenenavnet abc123.no Da kan du opprette e-postadresser som samsvarer med ditt personlige navn. For eksempel ola.nordmann@abc123.no og info@abc123.no. Dette vil være mere seriøst enn ola.nordmann@yahoo.com.

Merk deg dette! Loopia tilbyr i flere av webhotellpakkene sine mulighet for å opprette uendelig med e-postadresser.

Vrient å komme på et passende domenenavn? Sjekk disse tipsene

1. La domenenavnet stemme overens med selskapsnavnet
Dette vil unngå å forvirre nåværende og kommende kunder å finne deg på nettet.

2. Opprett et domenenavn som er enkelt og tydelig
Vi anbefaler at du velger domenenavn som er lett å komme på, uttales som det skrives og som representerer virksomheten din klart og tydelig. Ikke bruk forkortninger men kun hvis virksomheten din er kjent for å bruke det. Flyselskapet SAS er et slikt eksempel der det er mulig.

3. Opprett toppdomener og domenenavn med feilstavninger
For at du skal fange opp mest mulig trafikk til hjemmesiden din kan du opprette flere toppdomener som .COM, .EU, .NU for å nevne noen. Opprett også toppdomener med stavefeil, gjerne med tegnene æ-ø-å, for å fange opp enda mere trafikk. Jo flere toppdomener du har jo mindre er risikoen også for at andre konkurrenter sikrer seg disse. Sjekk ut flere tips for å velge domenenavnet ditt.

Søk etter ønsket domenenavn »

Bildet er lånt fra Flickr-brukeren Joe the goat farmer.

 

Del dette innlegget:

2 kommentarer til «68% kommuniserer via e-post – slik skaper du en proff e-postadresse for virksomheten din»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi er her for deg hver eneste dag

Hvis du trenger hjelp, er vårt prisbelønte supportteam tilgjengelig hele året for å svare på spørsmål via telefon, e-post, chat og sosiale medier.

Kontakt oss