Syv tips for å lykkes med nettbutikken din

Å drive egen nettbutikk er hardt arbeid i et miljø preget av tøff konkurranse. Skal du ha sjangs for å hevde deg i konkurransen må du hele tiden ligge et steg foran konkurrentene dine. Når konkurransen hele tiden endrer seg påvirker dette også hva som er avgjørende for å lykkes. I Loopia har vi mange kunder som har kjøpt våre nettbutikkløsninger og som i dag driver lønnsomt. Nedenfor deler vi noen tips som kan hjelpe deg på veien for å drive lønnsom nettbutikk.

1. Demp salgsfokuset

Du synes kanskje dette er et merkelig tips når du skal drive nettbutikk og tjene penger. Vi mener at målgruppen din ønsker å vite mest mulig om produktet før kjøpsbeslutning tas. Fokuserer du på å gi nyttige brukertips og informasjon vil du fremstå som en ekspert i den bransjen du driver. Denne merverdien øker troverdigheten overfor målgruppen din og gir et kvalitetsstempel på nettbutikken din. Sjansen for at kundetilstrømmingen og salget vil øke er betraktelig.

Les denne artikkelen om du ønsker å vite mer om hvordan du skaper et langvarig kundeforhold med en bedriftsblogg.

2. Øk varesortimentet ditt med relaterte produkter og tjenester

En annen form for merverdi er tilby produkter og tjenester som er relatert til sortimentet ditt. Driver du frisørsalong kan du tilby sminkekurs hvor du også selger sminkeprodukter i nettbutikken din. Besøket i nettbutikken gir en økt merverdi til kunden din fordi du gir kunnskap om produkter som passer sammen til det hovedproduktet du tilbyr.

3. Vær troverdig

Skal du drive nettbutikk må denne være troverdig. Det er flere faktorer som øker troverdigheten. Det ene er å ha seriøse og velkjente betalingsløsninger, som DIBS Account og PayPal,  slik at kundene dine føler seg trygge når de handler hos deg. Det andre er å ha åpent kommentarfelt hvor kunder har skrevet erfaringene og spørsmålene sine om produktene og servicegraden. I kommentarfeltet åpner det unike muligheter for deg fordi du kan skape dialog hvor du besvarer kommentarer. Du vil også fange opp forbedringer som må gjøres på sortimentet du tilbyr. Sett av en side i nettbutikken som beskriver virksomheten og deg selv gjerne med et personlig bilde. Kunder som handler i nettbutikken din vil mer enn gjerne vite hvem de handler varer av. Disse forslagene mener vi  gir økt troverdighet til nettbutikken din.

4. Presise leveranser

Ingenting skuffer kunden mer om det er feil i leveransen. Vær nøye med at fraktkostnaden ikke har noen skjulte kostnader. Sørg for at det er riktig vare som er pakket, og at den har forsvarlig emballasje. Bruk transportfirmaer som lever i tide og har sporingssystemer slik at kunden din kan følge med på hvor pakken er til enhver tid.

5. Skap en god kundereise

I nettbutikken din bør du kategorisere sortimentet og legge opp et fungerende søkeverktøy med filtrering. Hvis du tilbyr identiske produkter, som for eksempel kaffemaskiner, bør du vurdere funksjonen som gjør at kunden kan sammenligne identiske produkter. Disse tiltakene vil hjelpe kunden å ta en trygg kjøpsbeslutning. Når kunden har tatt kjøpsbeslutningen er det viktig at bestillingen og betalingsfunksjonen fungerer til punkt og prikke. Svikter disse skal det mye til for at kunden kommer tilbake og starte handelen på nytt. Det å skape en god kundereise er en prosess man må bruke mye tid og krefter for å få til, men det gir helt fantastiske resultater om man lykkes.

6. Bruk analyseverktøy

For at du skal forbedre nettbutikken din er det viktig å gjøre analyser av handlingene til kundene dine. Hvordan de reagerer på kampanjer du lanserer og hvilke sider de klikker på er helt essensielt for deg å vite. Google Analytics er analyseverktøyet som hjelper deg med dette. Det er et gratis verktøy men vi anbefaler å ta kurs i hvordan du bruker dette. Verktøyet presenterer en enorm mengde med informasjon og det er lett å rote seg inn i en blindvei og ta beslutning på feil grunnlag. Det finnes mange Google Analytics kurs på nettet som både er gratis og koster penger.

7. Optimer hastigheten på nettbutikken

Når kunden søker etter varer i nettbutikken din er det viktig at informasjonsbehandlingen av tekst og bilder fungerer i raskt. Er nettbutikken din treg vil nok kundene dine forsvinne raskt. For øke hastigheten anbefaler vi at du tar en gjennomgang på størrelsen på produktbildene og fjerner programvaretillegg som du ikke bruker. Loopia tilbyr egen virtuell server som er helt isolert og som gir deg høyere kapasitet.

Nysgjerrig på egen virtuell server? Les mer om Loopias VPS-tjeneste.

Les mer om hvordan du skaper kjøpsutløsende effekter til nettbutikken din.

Har du planer om å starte nettbutikk? Les hvordan du raskt kommer i gang med nettbutikk sammen med Loopia.

 

Del dette innlegget:

Én kommentar til «Syv tips for å lykkes med nettbutikken din»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi er her for deg hver eneste dag

Hvis du trenger hjelp, er vårt prisbelønte supportteam tilgjengelig hele året for å svare på spørsmål via telefon, e-post, chat og sosiale medier.

Kontakt oss