5 tips til deg som skriver forretningsblogg

5 skrivetips til deg som driver en bedriftsbloggÅ publisere artikler i forretningsblogg kan styrke både merkevaren til selskapet ditt og deg selv. Det påvirker også søkeresultatene i Google fordi publiseringene dine øker oppmerksomheten på nettet. En godt skrevet blogg krever mye arbeid, og her følger noen nyttige tips.

1. Sett deg ett konkret budskap med blogginnlegget

Når du skriver blogginnlegg er det lett skrive seg bort fordi man har mye å formidle. Det kan ende med å forvirre leseren mer enn å klargjøre. Sett deg derfor ett konkret budskap og hold deg til dette. Har du mye du skal ha sagt kan du spre det over flere bloggartikler.

2. Skriv en god rubrikktekst

Dette er viktig fordi det skal vekke interessen for å lese bloggen din. Vær tydelig i rubrikken med hvilken verdi det gir å lese blogginnlegget. Du kan skrive “fem festfrisyrer for helgen” i stedet for “fem tips fra frisøren”.

3. Demp salgspraten

Når du skriver blogginnlegg kan det være fristende å promotere produktene dine. Men vær taktisk når du skriver, og ikke la salgspraten dominere teksten. I en blogg forventerer ofte leseren å få informasjon som hjelper på vei, i kombinasjon med din produktkunnskap. Hvis du driver en frisørsalong kan du blogge hvordan du farger håret ditt og fikser festfrisyren. Du kan vise til hvilke produkter som egner seg, uten at du nødvendigvis selger disse. Ikke fall for fristelsen med å starte teksten om tilbudet på hårspray og få igjen på lager fordi det har vært en salgssuksess.

4. Anvend avsnitt, punktlister og enkelt språk

Mange leser på mobilen i stedet for pc, noe som setter krav til oppsettet på bloggartikkelen. Ikke trykk teksten sammen i en bolk men ta i bruk avsnitt og punktlister. Dette øker lesbarheten og ikke minst en mere fornøyd mottaker. Får du luket ut skrivefeil også har du kommet enda lengre på vei.

5. Google-optimaliser blogginnlegget ditt

Når du skriver blogginnlegget ditt så anvend nøkkelord som er relevant for søkemotoren til Google. Driver du frisørsalong kan nøkkelordene være; frisør, frisørsalong, permanent, farging etc.

» Les også våre 3 tips for deg som vil starte en bedriftsblogg

Del dette innlegget:

2 kommentarer til «5 tips til deg som skriver forretningsblogg»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi er her for deg hver eneste dag

Hvis du trenger hjelp, er vårt prisbelønte supportteam tilgjengelig hele året for å svare på spørsmål via telefon, e-post, chat og sosiale medier.

Kontakt oss