6 tips for å velge ditt domene

– På tide å starte opp din egen hjemmeside?

Å velge domenenavn for hjemmesiden din høres kanskje enkelt ut, men det er faktisk flere viktige elementer som spiller inn for å få best mulig effekt av din valgte nettadresse. Nedenfor finner du 6 tips du bør huske på før du velger ditt domenenavn.

1. Gjør domenenavnet lett å finne

En man som tenker på 6 tips for å velge ditt domeneHvis du allerede har et firmanavn er det et klokt valg å velge domenenavnet ditt i samsvar med det. Dette reduserer forvirring og gjør det lettere for kundene å finne deg på nettet.

Om firmanavnet ditt inneholder æøå, så anbefaler vi at du registrerer to domenenavn, et med norske tegn og en uten (f eks bjørnebæråsen.no og bjornebaeraasen.no), fordi domenenavn med æøå krever at den besøkende til hjemmesiden din bruker et tegnsett som håndterer disse.

2. Hold det enkelt

Domenenavnet bør være lett å huske, uttales som det er skrevet, og representere virksomheten din på riktig måte.

3. Vær klar

En del bedrifter med lange firmanavn har tendens til å bruke forkortelser i domenenavnet sitt. Dersom selskapet er kjent med en forkortelse (f.eks NRK eller SAS) er det en god ide, om ikke så vil det bare skape forvirring.

4. Flere toppdomener

For å fange opp så mye besøk som mulig til din hjemmeside, kan du supplere domenenavnet ditt med de mest kjente toppdomener (.NO, .COM, .NET etc), vanlige skrive- og stave-feil og domenenavn med og uten ÆØÅ. Jo flere toppdomener du supplerer med, minsker du risikoen for at noen andre registrerer domenenavn som inneholder ditt firma/merkenavn.

5. Søkemotor vennlig

Domenenavnet bør inneholde en eller flere av dine viktigste søkeord for virksomheten, for å rangeres så høyt som mulig i søkemotorene. Bruk Google Trends eller en lignende tjeneste for å finne ut hva kundene søker på, når de leter etter hva din hjemmeside inneholder.

6. Registrer direkte

Et domenenavn kan registreres av nesten hvem som helst, når som helst og navnet som var ledig for bare en liten stund siden kan allerede ha blitt tatt. Sørg derfor å registrere domenet så snart du har bestemt deg slik at du sikrer deg akkurat det domenenavnet du ønsket.

Her kan du registrere ditt domenenavn raskt og enkelt. Lykke til!

Bildet kommer fra Flickr-brukeren Sebastiaan ter Burg og har blitt endret.

Del: Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

One thought on “6 tips for å velge ditt domene

  1. Pingback: 3 grunner til hvorfor du skal registrere et domenenavn for bedriften din

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *