Instagrams nyeste funksjoner – har du kontroll på alle tolv?

Markedsfører du bedriften din på Instagram eller har du planer om det? Antall brukere på Instagram har de siste årene virkelig eksplodert. For å holde på posisjonen som en attraktiv kanal i sosial medier har Instagram lansert en rekke etterlengtede funksjoner. Vi har listet opp tolv av disse til nytte for deg som bruker Instagram til markedsføring av bedriften din.

Men la oss spørre deg først om du har Instagramkonto for bedriften din. Hvis ikke les denne artikkelen om hvordan Instagrams bedriftsprofil fungerer og fordeler med dette.

1. Veksle mellom flere kontoer uten å logge ut

Du har sikkert to kontoer når du bruker Instagram privat og i arbeidssammenheng. En ny funksjon gjør det mulig at du slipper å logge ut fra den ene kontoen for deretter å logge inn. Kjekt, ikke sant? Dette er nok den mest etterlengtede funksjonen Instagram-brukerne har ventet på.

Les artikkelen vår for hvordan du bytter mellom flere Instagram-kontoer

2. Se hvor mange som har sett filmen din

Har du publisert filmer på Instagram er du sikkert nysgjerrig på hvor mange som har sett den. Nå kan du enkelt finne ut av dette til bruk for kampanjeanalyse av markedsføringstiltakene dine.

3. Publiser 60 sekunders filmer

Du får sagt mye på 60 sekunder. Korte filmer i sosiale media har tatt helt av den siste tiden, og for markedsførere har det åpnet seg et helt nytt univers. Før i tiden var dette forbeholdt reklamfilmer på tv med dyre budsjetter. Nå kan du produsere filmer med smarttelefonen din og nå tusenvis av personer i målgruppen din til en langt lavere enhetspris. En ting å huske på er at det er mye morsommere å produsere dette selv.

4. Bedre analyse

Med bedriftsprofilen din får du tilgang til analyseverktøyet Insights som hjelper deg på vei for å treffe målgruppen din. I analysen kan du blant annet se hvem som er følgerne dine, hvilke interesser de har og når de er på nett.

5. Publiser snapshots i Instagram Stories

Instagram Stories lar deg formidle hendelsesforløpet som skjer i løpet av en dag gjennom bilder og filmer. Dette er separert fra den vanlige tidslinjen din. Hver bilde og film blir en del av en historie som etter 24 timer forsvinner fra tidslinjen. Har du arrangert et lanseringsevent kan du bruke Instagram Stories til å markedsføre dette mot målgruppen din.

Les tipsene våre hvordan du bruker Instagram Stories for bedriften din (svensk artikkel)

6. Lagre utkast til kommende innlegg

Med Instagrams lagringsfunksjon trenger du ikke å bekymre deg hvis du blir avbrutt midt i en planlagt publisering. Kjekt i en hektisk hverdag.

7. Zoome inn på bilder

I markedsavdelingen til Loopia har vi mange ganger blitt fortvilet over å forsøke å zoome inn på bilder uten å lykkes. Nå har Instagram lyttet til brukerne og gjort zooming mulig og vi i markedsavdelingen er storfornøyde.

8. Live-filmer

Du har sikkert fått med deg live-funksjonen i Facebook. Nå kan du endelig gjøre den samme funksjonen Instagram Stories. Kult at du kan lage egne reklamefilmer, men at du nå kan ha ditt eget tv-studio med live-sendinger er jo helt storartet. Har bedriften din en produktlansering kan denne sendes live rett til målgruppen din. Seerne dine kan ta del i live-sendingen og vise engasjementet gjennom kommentarer og likes.

Sjekk denne guiden for hvordan du oppretter live-sending på Instagram.

9. Utføre handling på kommentar

Kommentarer på innleggene dine er verdifulle og de som skriver synes det er kjekt at du responderer tilbake. Allikevel har Instagram gjort det mulig å kunne blokkere for kommentarer på innlegg du publiserer. Vi anbefaler at du tenker deg om hvis du blokkerer kommentarfeltet fordi grunntanken til sosiale media er jo å skape engasjement.

10. Arkivere innlegg til senere

Hvor mange ganger har du ikke sett en publisering som du gjerne vil sjekke ut nå, men ikke har tid til akkurat nå. En stund senere har du glemt hele innlegget som er synd. Men fortvil ikke for Instagram har lagt til en lagringsfunksjon for publiserte innlegg.

11. Publiser 10 bilder som en bildeserie

Nå kan du la målgruppen din “swipe” gjennom 10 bilder av gangen. Kult, ikke sant? Her er det muligheter for hvordan bedriften din kan utvikle markedsføringskampanjer på Instagram.

Les tipsene for hvordan du laster opp bildeserie og filmer på Instagram.

12. Gjør filmopptak med begge hendene frie

Når du skal lage egen film på Instagram Stories kan du bruke “handsfree”-funksjonen. Denne nye funksjonen gjør at du slipper å holde inne innspillingsknappen når du filmer. Denne funksjonen liker vi i Loopia.

Ønsker du flere tips om ulike sosiale medier? Følg med på Loopia bloggen

 

Del dette innlegget:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi er her for deg hver eneste dag

Hvis du trenger hjelp, er vårt prisbelønte supportteam tilgjengelig hele året for å svare på spørsmål via telefon, e-post, chat og sosiale medier.

Kontakt oss