Hjemmesiden min har blitt hacket – hva gjør jeg?

Se for deg følgende skrekkscenario. Hjemmesiden din er fyllt opp med linker til useriøse nettsider. Tusentalls e-postspam er sendt ut i ditt domenenavn. Tekster og bilder er endret på hjemmesiden din.

Du har blitt hacket. Noen har tatt kontroll over hjemmesiden din.

Hvorfor akkurat meg?

Et hackerangrep kan kjennes som et personlig angrep rettet mot deg, men vanligvis er det ikke tilfelle. Ofte handler det for hackeren å få høyere rangering i søkemotorene med din “hjelp”. For eksempel ved å endre linkene dine slik at brukeren havner i nettbutikken til hackeren.

Vanligvis skanner hackeren tusentalls hjemmesider samtidig på jakt etter sikkerhetshull. Dette skjer ofte automatisk og i mange tilfeller er ikke hackeren ett menneske, men en robot.

Hvordan beskytter du deg mot hacking?

Vi i Loopia har følgende tips til deg:

  • Ha alltid programmer, apper og operativsystem oppdatert fordi det tetter sikkerhetshull fra tidligere programvareversjoner.
  • Ikke bruk ordet ”admin” som login til hjemmesiden din. Når du installerer webpubliseringsverktøyet er ofte ordet ”admin” standardvalg, noe hackerne vet å utnytte. Skap ditt eget unike passord med kombinasjon av tall og bokstaver.
  • Ta alltid backup av hjemmesiden din, og ha en reservebackup via din webhotelleverandør. Som webhotellkunde i Loopia er kontinuerlig backup av all informasjon til hjemmesiden din inkludert i prisen.
  • Mottar du e-post fra kjent bedrift hvor du skal klikke på en link? Ta en ekstra titt på om det er grammatiske feil og generelt dårlig språk. Det kan være tegn på en e-post sendt av utenlandske hackere hvor hensikten er at du skal klikke på linken slik at hackerangrepet kan starte. Ikke klikk på linken og ta kontakt med bedriften det gjelder for å verifisere e-posten.
  • Installer brannmur til hjemmesiden din. Dette vil beskytte mot angrep der hackeren ønsker å utnytte svakheter i programvare eller få tilgang til noe som ikke er ment å deles. Du kan kjøpe Sucuru eller benytte brannmuren til WordPress hvis du bruker denne publiseringsplattformen.

  • Beskytt pc’en din mot virus og spionprogrammer. Som webhotellkunde i Loopia tilbyr vi antivirusprogrammet F-Secure SAFE gratis i 90 dager. Deretter får du 20% rabatt om du fortsetter å bruke programvaren.

Hva gjør jeg hvis hjemmesiden min er blitt hacket?

Oppdager du at hjemmesiden din er blitt utsatt for hackerangrep må du straks ta kontakt med din webhotelleverandør. De vil hjelpe deg og gi instruksjoner for hvordan du skal tilbakestille alle data til hjemmesiden din. Som kunde i Loopia har du tilgang til fri support hver dag (man-fre kl 07-22 og lør-søn kl 11-15), også på helligdager.

Del dette innlegget:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi er her for deg hver eneste dag

Hvis du trenger hjelp, er vårt prisbelønte supportteam tilgjengelig hele året for å svare på spørsmål via telefon, e-post, chat og sosiale medier.

Kontakt oss