Se opp for skadelige WordPress-temaer og tillegg

wordpress-attackWordPress er et publiseringsverktøy for blogger og hjemmesider som benyttes av millioner av mennesker verden over. Verktøyets popularitet har dessverre ført til at det har blitt en mål for bedragere, derfor lurer mange farer i WordPress-natten.

En av farene du bør se opp for er kostnadsfrie kommersielle WordPress-temaer og tillegg.

Når du skaper en hjemmeside i WordPress utgår du fra et tema som du bygger på med ulike tillegg. På nettet finnes det en mengde med ulike temaer og tillegg å velge mellom, alt fra enklere gratis varianter til mer avanserte, kommersielle temaer som du betaler for.

Det skjer veldig ofte at suspekte sideeiere kjøper disse kommersielle temaene, forbereder dem med skadelige koder i form av f.eks. spamlinker og malware og deretter tilbyr gratis nedlasting av dem.

For den som ikke har hørt om bedragerimetoden kan det ende riktig ille. Velger man mellom ulike temaer som ser eksakt like ut, men der prisen skiller seg fra 0 til 500 kr faller valget ofte på det kostnadsfrie alternativet. Den skadelige koden vises nemlig ikke utenfra og du som bruker merker ofte ikke noe innen temaet eller tillegget er innstallert – og da kan det allerede være for sent.

Tenk på at om du bruker et tema som du har lastet ned fra noen av disse suspekte sidene så kan det i værste fall føre til at domenet ditt svartelistes hos Google eller at siden din fullstendig stenges ned av webhotellet ditt.

Hvordan beskytter jeg min WordPress-side?

Ha vanen å kun innstallere temaer og tillegg som er gransket og som du finner på legitime siter. F eks WordPress.org, Themeforest eller Elegant themes. De gransker samtlige temaer og tillegg som tilbys og garanterer derfor høyere sikkerhet.

Har du flere spørsmål eller funderinger rundt dine WordPress-temaer og tillegg er du velkommen å kontakte oss på support@loopia.no.

Les mer om hvordan du holder din WordPress-side sikker »
Les mer om WordPress hos Loopia »

Del dette innlegget:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi er her for deg hver eneste dag

Hvis du trenger hjelp, er vårt prisbelønte supportteam tilgjengelig hele året for å svare på spørsmål via telefon, e-post, chat og sosiale medier.

Kontakt oss