Opprett en superrask hjemmeside hos Loopia med PHP 7.0

Siden slutten av oktober 2016 har alle nye kunder som anvender våre webhotell blitt plassert på en server med PHP 7.0. Det vil si at du som Loopia-kunde får 2-3 ganger raskere hjemmeside enn med server som anvender PHP 5.6.

Nå gir vi samme mulighet til eksisterende kunder. I din kundesone kan du enkelt velge hvilken PHP-versjon du ønsker å bruke.

Slik velger du PHP-versjon i Loopia kundesone

1. Velg det domenenavnet som du vil bytte PHP-versjon for i listen under “Domenenavn”.
2. I “Konfigurering” klikker du på “Hjemmeside hos Loopia (ny plattform)”.

3. Velg ønsket PHP-versjon og klikke på “Lagre”.

Hva er PHP 7.0?

PHP står for Hypertext Preprocessor og er et skriptspråk som brukes blant annet til webservere som håndterer hjemmesider med dynamisk innhold (nyhetsfeed, søkemotor etc.). Oppgraderingen til PHP 7.0 har gitt høyere prestasjoner med nye funksjoner og opp til 2-3 ganger raskere hjemmeside for den som bruker, for å nevne noe.

Les mer om nye funksjoner i PHP 7.0

Sjekk koden din først om du skal oppdatere fra PHP 5.6 til 7.0

Utvikleren av PHP 7.0 har lagt til rette for at overgangen fra PHP 5.6 skal gå så smidig som mulig. Allikevel anbefaler vi i Loopia at du sjekker koden på hjemmesiden din for å forsikre deg at den fungerer som normalt. Gå gjennom denne sjekklisten.

  • Sjekk at tredjepartsprogram som for eksempel WordPress og Joomla er oppdatert til en versjon som er kompatibel med PHP 7.0. Informasjon om hvilke versjoner som er kompatible finner du på deres hjemmeside.
  • Se til at alle tillegg og tema er oppdaterte og kompatible med PHP 7.0. Det kan hende at det ikke skjer automatisk.
  • Les igjennom brukerveiledningen migration to PHP 7.0 og sjekk at du har fulgt deres instrukser. Vi gjør oppmerksom på at har du programmert hjemmesiden din selv med mysql_*-funksjoner trenger du å bytte dem til mysqli eller PDO.

Har du noen spørsmål?

Supporten vår er tilgjengelig alle dager, også helligdager. Du kan nå oss på telefon, chat og e-post. Kontakt oss

Del dette innlegget:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi er her for deg hver eneste dag

Hvis du trenger hjelp, er vårt prisbelønte supportteam tilgjengelig hele året for å svare på spørsmål via telefon, e-post, chat og sosiale medier.

Kontakt oss